Ik zou wel willen komen, maar hoe werkt dat?
Neem eerst eens contact op met De Buurvrouw. Via de telefoon, mail of het contactformulier. Ik kan je dan meer vertellen over wat beeldende therapie kan zijn en al kort met je bespreken of het iets voor jou zou kunnen zijn.

Je bent dan vast ook benieuwd naar hoe er voor de beeldende therapie betaald kan worden. In sommige gevallen kan jouw hulp vergoed worden vanuit de basisverzekering. Je betaalt dan wel (een deel van) je eigen risico. Als je al hulp krijgt bij bijvoorbeeld een psycholoog of psychotherapeut kan jouw hulpgever jou doorverwijzen naar De Buurvrouw als aanvulling op de hulp die je daar ontvangt. Je kunt ook zelf met jouw hulpgever bespreken of dat waardevol voor jouw ontwikkeling zou kunnen zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld naar deze website verwijzen of mijn contactgegevens doorgeven zodat jouw hulpgever met mij kan overleggen.

Als je niet al hulp ergens anders ontvangt of wanneer jouw hulpgever aangeeft dat de therapie niet vanuit diens ‘zorgprestatie’ kan worden vergoed, kun je mogelijk beroep doen op je aanvullende zorgverzekering. Het hangt dan wel af van waar je verzekerd bent. Je zorgverzekeraar wil dan graag weten welke registraties en gegevens De Buurvrouw heeft. Dit kun je vinden onder het kopje contact. 
Hier kun je een overzicht vinden van zorgverzekeraars die de behandeling (deels) vergoeden. 

Als bovenstaande niet op jou van toepassing is, betaal je de therapie zelf. Voordat je daar misschien van schrikt, zou ik je deze gedachte willen geven: heb je een auto? Auto’s gaan regelmatig voor de APK. Dan worden kleine en soms grotere (mogelijke) problemen verholpen en kun je daarna met een gerust hart de weg weer op. Gun jezelf af en toe ook zo’n APK. Zorg voor jezelf. Ik denk graag met je mee welke mogelijkheden er zijn om dit voor jezelf te kunnen doen met hulp van De Buurvrouw Beeldende Therapie.

Wat kost het dan?
Hieronder vind je de tarieven. Deze zijn inclusief materiaalgebruik en een lekker kop thee of koffie. Je ziet dat er steeds een aantal minuten + een aantal minuten staat. Het eerste aantal minuten is de tijd dat jij hier bent, soms ben je eerder klaar en soms loopt het iets uit, zo precies komt het niet. Het tweede aantal minuten is de tijd die ik nodig heb om te zorgen dat er spullen voor jou klaar staan, dat ik me voorbereid op jouw komst en nadat je weg bent, even op kan ruimen wat je hebt gebruikt en zo nodig wat aantekeningen kan maken om te onthouden voor de volgende keer dat je komt. 

Telefonisch oriënterend gesprek: Gratis
Kennismakingsgesprek: Gratis
Individuele therapie – overdag: 
  80 (per sessie van 45 minuten + 15 minuten)
Individuele therapie – avond: 
 100 (per sessie van 60 minuten + 15 minuten) Beperkt plek
Evaluatiegesprek incl verslag: 
  80 (30 minuten + 30 minuten)

Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd.
Bij afzeggingen binnen 24 uur of bij niet opdagen wordt  40 ( 50 voor een avondafspraak) in rekening gebracht en kijken we samen hoe het in de toekomst kan worden voorkomen.

Waar is het?
De afspraken vinden plaats in mijn atelier op de Bloemendalstraat 7 in Zwolle.
Je kunt zelf naar binnenlopen en in de hal beneden even wachten tot ik je ophaal. Mijn atelier is op de 2e verdieping.

Indien nodig kan ik ook met je bespreken hoe de therapie bij jou thuis of online plaats kan vinden. Ik werk op dinsdag, donderdag en op afspraak. 

Ook goed om te weten…
AVG
: De Buurvrouw Beeldende Therapie vindt jouw privacy heel belangrijk. Ik begrijp in welke kwetsbare positie je zit als je hulp komt vragen. Daarom deel ik geen informatie over jou met anderen. In sommige gevallen is het wel eens nodig dat ik bijvoorbeeld met jouw andere hulpgever over jou overleg. Hier vraag ik jou dan schriftelijk toestemming voor. Alles wat ik verder over jou opschrijf, bewaar ik op een afgeschermde plek (niet op internet), beveiligd met wachtwoorden. Als ik foto’s maak van jouw werk deel ik die ook verder met niemand tenzij jij mij daar schriftelijk toestemming voor geeft. Jouw belangrijke gegevens bewaar ik niet langer dan wettelijk verplicht, foto’s en jouw werk dat jij niet mee neemt na afloop van de therapie, zullen worden vernietigd.

Tips, moppers of klachten: Ook De Buurvrouw maakt wel eens een foutje of heeft een mindere dag. Of misschien begrijpen we elkaar een keer niet goed. Weet dat je altijd met jouw tips, moppers of klachten bij De Buurvrouw terecht kunt. Stuur een mailtje waarin je uitlegt wat je niet prettig vond. Of vertel het tijdens de volgende afspraak. Bellen mag natuurlijk ook, als het even niet uitkomt zal ik je dan zo snel mogelijk terugbellen.
We proberen dan samen tot een passende oplossing te komen. Maar als dat niet genoeg blijkt, kun je terecht bij de klachtenfunctionaris. Klik hier als je wilt weten hoe je dat kunt doen. Die kijkt dan met ons samen mee hoe er een goede oplossing gevonden kan worden. 

De C van dat virus: De maatregelen rondom Corona zijn inmiddels versoepeld. Voor de zekerheid zorg ik er wel nog voor dat je werkplek goed schoon is gemaakt voor je komt. Geef ook gerust aan wat jij daarin verder nog van mij nodig hebt. Ik test mezelf bij de minste twijfel.