Wat is beeldende therapie?
Beeldende Therapie is een therapievorm die valt onder de grote noemer ‘vaktherapie’. In vaktherapie heb je naast degene die hulp vraagt en degene die hulp geeft nog een andere ‘medespeler’, namelijk: ‘de ervaring’. In Beeldende Therapie ontstaat die ervaring door het werken met allerlei soorten materiaal. Potloden, verf, klei, papier, hout, etc. Terwijl je daarmee aan het werk bent, worden je valkuilen maar ook je kwaliteiten zichtbaar en tastbaar. Je kunt uiting geven aan gevoelens waar je geen woorden voor hebt en nieuwe ervaringen en vaardigheden opdoen waarmee je ook in je dagelijks leven verder kunt.

Wat doe je daar dan?
Bij De Buurvrouw start je met een kennismaking, ook met het materiaal. Welk materiaal vind je prettig om mee te werken? Wat spreekt je minder aan? Wat daagt je uit? De Buurvrouw zal je helpen met het vinden van het materiaal dat jou kan helpen om een stapje verder mee te komen. Soms is dat een beetje buiten je comfortzone, soms ontdek je dat het juist heel erg bij je past. In het werken en daarna, wordt je even stilgezet bij wat je aan het doen bent; Hoe voelt het? Welke gedachten komen er op? Welke emoties ervaar je? Waar je ben je trots op? Wat stoort je?

Het werk dat ontstaat wordt, als dat kan, bij De Buurvrouw bewaard. Aan het eind van de therapie kijken we er dan nog eens naar; Wat valt je op? Wat moet er weg? Wat was van betekenis? En wat neem je mee naar huis, je leven in?

In Beeldende Therapie kun je zo jouw groeistappen heel inzichtelijk maken, echt zien waar je vandaan kwam en waar je bent gekomen.